Bloggen voor je bedrijf? Hoe begin je eraan?

bloggen voor je bedrijf

Bloggen voor je bedrijf? Hoe begin je eraan?

Bloggen voor je bedrijf is nog steeds een krachtige manier om meer zichtbaarheid voor je bedrijf te creëren. Als startend ondernemer heb je dat advies zeker al wel gehoord en nu wil je een blog maken, gratis als het enigsinds kan.

Mijn advies?

Als je het doet, doe het ineens goed. Hier zijn tien tips die je daarbij zullen helpen.

7 tips voor als je start met bloggen voor je bedrijf

Bloggen voor je bedrijf – tip 1 – Beslis over het doel van je blog nog voor je eraan begint.

Door op voorhand te weten waar je naartoe wil, kan je ook de juiste beslissingen nemen van in het begin. Is je blog puur voor jezelf, om je wat te amuseren en het verslag van de opstart van je bedrijf te doen? Of wil je de blog inzetten als marketing tool en integreren in je website? Groot verschil en voor dit artikel ga ik uit van het laatste.

Bloggen voor je bedrijf – tip 2 – Waar ga je over schrijven?

Als je meer zichtbaarheid wil voor je bedrijf, is het belangrijk om te focussen op wat jouw mogelijke klanten willen weten. Welke problemen komen ze tegen die jij met enkele tips kan oplossen? Naar welke informatie zijn ze op zoek? Wat vinden ze interessant? Wat vinden ze inspirerend?

Bloggen voor je bedrijf – tip 3 – Kies een domein en registreer het.

Je domein moet jouw eigendom zijn. In een ander artikel gaf ik daarover meer uitleg. Lees het hier. Je kan natuurlijk ook een blog integreren in een bestaande website. Vraag aan je webdesigner hoe je dat doet.

Bloggen voor je bedrijf – tip 4 – Kies blogsoftware of CMS.

Door de blogsoftware krijgt je blog die specifieke structuur en kan je zelf blogs plaatsen zonder iets te kennen van websitecode en programmeren. WordPress is hier het meest gebruikte en als je er een echte marketingtool van wil maken doe je dit niet op een gratis wordpress account. Je gaat al snel tegen de beperkingen aanlopen en dan kan je opnieuw beginnen.

Bloggen voor je bedrijf – tip 5 – Pas de blog aan aan jouw eigen stijl en branding.

Je kan dit laten doen door een designer, maar als je budget dat niet toelaat kan je zelf aan de slag met de verschillende templates die beschikbaar.

Bloggen voor je bedrijf – tip 6 – Maak een plan.

Nu je weet voor wie je gaat schrijven en wat ze nodig hebben, kan je nog een stukje verder gaan. Ga op zoek naar keywords die vaak gebruikt worden en gebruik deze als ideeën om nog meer te gaan schrijven. Werk deze ideeën in korte vorm uit en maak een overzicht van wanneer je wat gaat publiceren.

Bloggen voor je bedrijf – tip 7 – Schrijf je eerste blogpost!

Dat klinkt logisch, maar het is vaak een stap waar mensen op blijven steken. Kan ik dit wel? Gewoon doen! Je hoeft geen literair stuk te schrijven. Focus op leesbaarheid en bruikbaarheid voor je lezer en just do it!

 

No Comments

Laat van je horen!