Email marketing software: welke kies ik?

email marketing software

Email marketing software: welke kies ik?

Email marketing software heb je nodig om nieuwsbrieven te kunnen versturen op een officiële en wettelijke manier. Maar welke kies je nu?

Eerst en vooral wil ik even duidelijk maken waarom het belangrijk is dat je de juiste provider kiest.
Niet alle systemen gaan even kosher om met spammers. Ik bedoel: ze laten heel veel toe en hun dienst krijgt daardoor een ‘slechte naam’ bij diensten als gmail of outlook. Als je dus via hun systeem gaat mailen, gaat je nieuwsbrief gemakkelijk in de spambox belanden.

Dat wil je dus niet.

Laat je dus daarom niet verleiden om van start te gaan met een onbekende provider. Doe een beroep op de gevestigde waarden en je zit save.

De bekendste email marketing software is momenteel mailchimp.

Voordeel van mailchimp is dat het alles biedt wat je als beginner nodig hebt. Je hebt de optie om nieuwsbrieven te sturen en ook om een autoresponder reeks in te stellen. (als je niet weet wat dat is, lees dan zeker hier even)

Maar wat nog belangrijker is, is dat mailchimp gratis is tot 2000 e-mailadressen en 12.000 mails per maand. Dat is voor een beginner al heel wat, dat kan ik je verzekeren!

Als je maillijst is gegroeid tot meer dan 2000 e-mailadressen, dan kan je nog altijd overwegen om een andere dienst in te schakelen.

Een nadeel van mailchimp zijn de mogelijkheden voor het design van je webformulier.

Je webformulier is de plek waar je bezoekers hun e-mailadres zullen achterlaten. Als je mailchimp gebruikt zal je extra tools moeten gebruiken om dit formulier mooi op je website te laten verschijnen. Maar het kan.

Email marketing software: het alternatief voor Mailchimp

Een alternatief voor Mailchimp is Mailerlite.

Ook hier krijg je de eerste 1000 adressen gratis.

En kan je zowel nieuwsbrieven als autoresponders reeksen sturen.

Het enige verschil is dat de webformulieren er mooier uitzien.

No Comments

Laat van je horen!