En wat hebben we geleerd, Linda?

En wat hebben we geleerd, Linda?

Vandaag kreeg ik een korte, bondige maar zeer duidelijke uitleg over crowdfunding gegeven door Michiel Van Hove van Hello Bank. En wat op het eerste zicht een ver-van-mijn-bed-show leek (zoiets doen ze in America), bleek achteraf een zeer concrete en bruikbare tool voor startende ondernemers.

Een overzichtje van wat ik er van onthouden heb:

  1. Crowdfunding is voor elke ondernemer met een concreet plan en een concreet project waar hij startkapitaal voor nodig heeft.
  2. ‘Elke ondernemer’ wil ook zeggen voor kleinere projecten en kleiner startkapitaal. Ik zou zelfs durven zeggen, net voor die ondernemers die groots dromen maar die eerste kleine stap willen zetten.
  3. Als je kiest voor een platform als Hello Bank, dan kies je voor heel persoonlijke begeleiding. Je wordt stap voor stap op weg geholpen. Je staat er dus niet alleen voor.
  4. Je werkt met een beloningensysteem. Mensen die in jouw project willen investeren krijgen er iets voor in de plaats. Daar kan je heel creatief in zijn en de mensen van Hello Bank hebben zelf ook hele goede ideeën daarover.
  5. Je betaalt enkel het gebruik van het platform als je crowdfunding 100% succesvol is geweest. Dat wil zeggen dat je geen risico’s loopt.

 

Maar wat hebben we vooral geleerd over crowdfunding?

Dat als je niet weet wat het is en deze uitleg nog niet hebt gehoord, je niet kan weten of het wat voor jou is. Zeker eerst informeren!

En ik heb nog meer geleerd vandaag. Het was immers ook weer open koffie georganiseerd door ALOO.

En ik weet nu ook:

  1. dat Els Aerts, ondernemersfotograaf mét pit, niet zomaar foto’s neemt. Ze helpt je met je mindset, je branding en natuurlijk ook… je angsten en onzekerheden als je met je eigenste zelf op je website gaat staan. Het vraagt soms wat van een mens, Els helpt je zodat het FUN wordt.
  2. dat je bij Singlecoach Linda ( een andere Linda, niet ik, is doe al genoeg) terecht kan voor een leuke babbel tijdens één van de vele Single Mingle Praatmomenten die zij organiseert.
  3. dat Liesbet Selleslags wel een hele bezige bij is met wel twee projecten: Technologiemadeeasy.be en passionsdreams.be
  4. dat we binnenkort ergens in het Antwerpse een nieuwe wolwinkel zullen vinden met net dat tikkeltje meer dankzij Ann Diels van Creavelina.
  5. dat je nooit genoeg tijd hebt om een babbeltje te doen met al die interessante mensen. Spijtig. Volgende keer beter 🙂

 

Live, Love, Enjoy!

Linda

 

No Comments

Laat van je horen!