“Ik heb niks te willen!”

“Ik moet content zijn met wat ik heb!”

Joyce vecht met zichzelf. Ze voelt een enorm verlangen in zichzelf om succes­vol te zijn, om in overvloed te leven en een mooi leven voor zichzelf te creëren. “Maar wie ben ik om dat te willen?”

Ik vraag haar waar ze dat geleerd heeft en ze weet het onmiddellijk.

Dat werd me vroeger altijd gezegd. ‘Denk eens aan de arme kindertjes in Afrika’. Of ‘Ge moet content zijn met wat ge hebt. Er zijn mensen die het met veel minder moeten doen.’

Misschien is dit wel herkenbaar voor jou?

Voel jij je ook schuldig als je met je dromen en verlangens aan de slag gaat?

Het is ons soms met de paplepel ingegeven dat we “niets te willen hebben.” Vaak komt daar ook nog bovenop dat “mensen die veel willen over lijken gaan” of “egoïstisch zijn”.

En dat kan natuurlijk soms wel waar zijn. De verhalen waar geld de mens aanzet tot het kleineren, bedriegen en kwetsen van anderen bestaan natuurlijk wel. Dat mensen over lijken gaan om te bereiken wat zij willen, het is zeker niet dat het nooit gebeurd.

Als je dan begaan bent met de wereld en met de ander, kunnen deze verhalen aardig in de weg komen zitten. Want het laatste wat je wil is dat jij iets bereikt waardoor een ander in de kou komt te staan.

For me, for you, for the world.

Toen ik 35 jaar geleden de boeken van Louise Hay las, zag ik dat zij bij het uitspreken van haar affirmaties altijd een zinnetje toevoegde:

“Dit of nog iets veel beter manifesteert zich nu en voor het hoogste goed van alle betrokkenen”

Ik voelde toen wel hoe belangrijk dit zinnetje was, maar ik begreep niet goed waarom. Onlangs hoorde ik Melanie Ann Layer zeggen “For, for you, for us” en toen begreep ik het. Dit haalt het ego uit het verlangen.

Wat wil dat zeggen?

Verlangens die uit het ego voortkomen zijn gebaseerd op angst of tekort. Als je iets wil bewijzen, beter wil zijn dan anderen, meer wil hebben dan anderen, kan je er zeker van zijn dat dit geen hartsverlangens zijn. Maar ook andersom. Verlangens waarbij je alles wil voor anderen ten koste van jezelf, zijn ook ego-verlangens. Ook hier wil je iets bewijzen, heb je erkenning nodig. Voor mij, voor jou, voor de wereld wil zeggen dat jouw verlangens goed zijn voor het grotere geheel, inclusief jezelf.

Zo kan je een verlangen dat je hebt in je handen leggen en gaan bevoelen.

Word ik hier blij van?

Of wil ik hier iets bewijzen, wil ik dit om erkenning te krijgen?

Neem ik iets weg van anderen met dit verlangen? Denk maar eens aan verlangens als

  • ik wel de “beste”… zijn (versus ik wil de beste versie van mezelf zijn)
  • ik wel al het geld van de wereld (versus ik wil in overvloed leven en gun ieder ander hetzelfde)
  • ik wil dat iedereen naar mij opkijkt naar mij.

Joyce ging naar huis met de opdracht om zichzelf deze spiegel voor te houden. En voor mij was Joyce een mooie spiegel. Hoog tijd om mezelf hier ook weer aan te herinneren.

Het Universum is overvloedig en welzijn komt ons toe. Wanneer ik mijn dromen realiseer gaat dat nooit ten koste van een ander. Het Universum kent mij en weet wat mijn wensen zijn. En een ander tekort doen hoort daar niet bij. For me. For you. For the world. Bekijk jouw wensen eens door deze bril en ervaar de kracht ervan.

Wil jij je laten inspireren door de inzichten die ik deel? 
Heb jij graag af en toe wat high vibes in je mailbox?

Ik schrijf alleen als ik voel dat ik wat te vertellen heb. Geen spam dus. Geen waardeloze vulling.
Daar doen we niet aan mee!