• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Wat doe ik als marketing mij alleen maar angst inboezemt?

Authentieke marketing wil zeggen dat je doet wat goed voelt. Maar als je gaat verkrampen bij het woord ‘marketing’ voelt dat natuurlijk nooit goed. Als ik angst voel zal je hoogstwaarschijnlijk nooit acties gaan ondernemen waardoor je meer zichtbaar gaat zijn en je je diensten in we wereld gaat zetten. Of je kan beslissen om het dwars door de angst toch te gaan doen.

Maar er is nog een andere manier. Je kan de angst voelen en je er bewust van worden.

Stap 1 – bewustworden van de angst

Angst voelt niet goed en vaak gaan we dat gevoel proberen te onderdrukken. Maar doen alsof het er niet is maakt juist dat je onecht of onbetrouwbaar overkomt. En dat is nu net het laatste wat je wil. Merk de angst op, adem en neem waar. Maak het daarvoor even stil en merk op welke gedachten er bij die angst horen.

Stap 2:  luister naar het verhaal achter de angst

Natuurlijk kan je bang zijn al gewoon maar van het ‘woord’ marketing. Het kan echt wel zijn dat je verkrampt zonder echt te weten wat marketing nu echt inhoudt. En dat is spijtig want zo kan je nooit ontdekken welke marketing bij jou past en welke niet.

Maar er kunnen ook andere angsten spelen. Het kan lijken dat je bang bent voor marketing. Maar wat als je nu eens gewoon bang bent om succesvol te zijn? Of bang bent om te falen? Bang om zichtbaar te zijn en met de vinger gewezen te worden?

Dit zijn angsten die ons allemaal parten kunnen spelen. Het is dus helemaal goed. Je door deze angsten laten beperken en niet in actie komen, is een ander verhaal. Luister naar de woorden achter de angst en stel je de vraag: “Is dit waar?”

Stap 3: en nog een laatste vraag die je je kan stellen

Is het ten dienste is van mijn publiek en (toekomstige) klanten als ik mij door deze angst laat verlammen en dus geen actie onderneem? Wat zijn de gevolgen voor hen als ik mij laat beperken?

Als je een missie hebt waarbij je anderen wil helpen, is het dan in hun belang dat jij je verstopt of jezelf tegenhoudt? Vaak zie ik ondernemers diep inademen en de angst van zich afschudden als ze beseffen dat het geluk van anderen in het gedrang komt. Ik weet het, het is raar. Maar als we er alleen zelf de dupe van zijn, maakt het vaak allemaal nog niet zo uit. Als anderen de gevolgen ervan moeten dragen, lijkt dat ineens heel anders.

Stap 4: Ik haal diep adem en kijk welke kleine stappen ik kan nemen in de richting van mijn doel.

Als de angst geminderd is, kan je gaan voelen of wat je doet (of wil doen) bij je past of niet. Of het de weg is die je moet gaan of niet. Door de angst kan je nooit echt intuïtief gaan voelen wat jouw weg is. En jouw weg, jouw manier is net wat maakt dat je de juiste klanten gaat aantrekken en de juiste mensen op je weg krijg die je ook echt kan verder helpen.

Laat angst dus nooit een raadgever zijn. Wacht af. Verhoog eerst je energie. Kom tot rust. Doe EFT of een andere clearing techniek die je helpt om uit de angst te stappen. Pas wanneer je energie hoger is, kan je voelen wat de juiste weg is.

 

Wil jij je laten inspireren door de inzichten die ik deel? 
Heb jij graag af en toe wat high vibes in je mailbox?

Ik schrijf alleen als ik voel dat ik wat te vertellen heb. Geen spam dus. Geen waardeloze vulling.
Daar doen we niet aan mee!