Marketing DOEN vanuit ZIJN. Mijn heel eigen kijk op marketing. Ik deel ze graag met jou in deze video.

Ooit, zovele jaren terug, zat ik daar. Diploma’s op zak, praktijkruimte tip top in orde wachtende op de eerste client. En ik deed wat iedereen toen deed: folders maken en netwerken. En begrijp me niet verkeerd, dat werkte…

Maar toen in 2006 het bloggen overwaaide vanuit de VS, zag ik mijn kans om mijn schrijfdromen waar te maken. Ik maakte een WordPress blog en een nieuwsbrief en had in een mum van tijd een groot aantal lezers. En mijn praktijk stroomde vol.

Ik deed aan online marketing nog voor het woord uitgevonden was.


Een tijd geleden ging ik zelf door een moeilijke periode in mijn leven en kon ik het niet opbrengen om andere mensen te gaan coachen of begeleiden. Ik zette mijn praktijk stop en ging salsa dansen. Na een jaartje wou ik de draad weer opnemen, maar het voelde niet goed. Niet goed wetende wat ik dan wel wilde doen, schreef ik me in als freelance marketing-doet-het-al op een Amerikaanse website.

Ik ontdekte al snel dat kleine ondernemers op zoek waren naar iemand met mijn kennis en achtergrond. Dat ik zelf coach was geweest, maakte dat ik kon werken met mensen waarmee ik op dezelfde golflengte zat.

Ook hier in België vond ik ondernemers die mijn technische skills erg konden waarderen. Maar ik zag diezelfde ondernemers ook vastlopen in marketing. Dat wat altijd zo natuurlijk en fun was voor mij, was het voor vele anderen blijkbaar niet.

Ik ontdekte mijn nieuwe missie: ondernemers uitnodigen om anders naar marketing te kijken en hen helpen om dichter bij zichzelf, hun waarden en hun missie te blijven, ook als het marketing gaat. 

In deze video zet ik marketing in een heel ander daglicht. Want uiteindelijk is dat maar een woord en ben jij degene die aan dat woord een betekenis geeft. Welke betekenis, dat beslis jij zelf.

Naast de grote basisprincipes leg ik uit wat Content marketing is.

Content marketing is voor mij de meest authentieke manier om zichtbaar te zijn. Al kan je het ook heel inauthentiek maken. Dat kan je met alles. Uiteindelijk kan je elke techniek of strategie inzetten om ander mensen te manipuleren. Authentiek zijn wil voor mij zeggen dat je dat niet doet en de ander vrij laat in zijn of haar keuzes. 

Wil jij je laten inspireren door de inzichten die ik deel? 
Heb jij graag af en toe wat high vibes in je mailbox?

Ik schrijf alleen als ik voel dat ik wat te vertellen heb. Geen spam dus. Geen waardeloze vulling.
Daar doen we niet aan mee!