SEO? Branding? Nieuwsbrief? Wat heb je nu écht nodig om succesvol te zijn met je bedrijf?

SEO? Branding? Nieuwsbrief? Wat heb je nu écht nodig om succesvol te zijn met je bedrijf?

Gisteren volgde ik een discussie in een zeer actieve Facebookgroep voor vrouwelijke ondernemers. Door verschillende dames werd er een antwoord gegeven op wat zij vonden dat nodig was voor een sterke website waarmee je succesvol wordt met je bedrijf.

In het begin deed ik natuurlijk lekker mee. Ik houd wel van die uitwisselingen. Maar na een tijdje begon ik me toch vragen te stellen bij al die verschillende antwoorden. Voor de éne was branding en professionele foto’s een absolute must. Zonder kom je gewoon niet professioneel over. Voor de ander was het SEO. Nog iemand anders vond dat de teksten door een copywriter geschreven moeten worden.

En hoewel ik vind dat dit allemaal zijn waarde heeft, bedacht ik me plots dat mijn SEO langs geen kanten in orde is en dat mijn professionele fotoshoot nog niet echt op mijn planning staat. En toch trek ik klanten aan, fijne klanten zelfs.

Wil ik dan zeggen dat wat ik doe de enige manier is?

Neen, abosuluut niet…

 

Ik geloof alleen dat er nog iets anders is.

En dat iets gaat ofwel alles een extra schittering meegeven, wat je ook doet. Ofwel alles tegenhouden.

En dat iets is jouw energie.

De manier waarop je denkt, hoe je je voelt, je overtuigingen, je mindset of hoe je het dan ook wil noemen.

Je laat ofwel toe dat alles naar je toe mag stromen of je blokkeert het.

En dat doe je zelf.

Moeten we dan maar gewoon in de zetel gaan zitten affirmeren?

 

Nee, misschien niet.

Al is het zeker niet fout om elke morgen tijd te nemen om het stil te maken vanbinnen en je af te stemmen op je innerlijke weten. Iets in jou weet waar je naartoe wil en wat de beste weg is daarnaartoe. Als je je daarop kan afstemmen, gaan er deuren voor je open, kom je de juiste mensen tegen en ga je de juiste acties ondernemen.

Acties die resultaat opleveren.

Mensen die je net op het juiste moment met een probleem kunnen verder helpen.

Je hoeft dan niet te discussieëren over technieken en strategieën. Je doet wat goed en juist voelt en het leven stroomt. Ja, ook het leven als ondernemer.

Even concreet

 

Hoe ga je er nu voor zorgen dat jij in die flow komt en ook blijft?

Hier zijn enkele concrete tips:

1) onderzoek hoe je denkt over marketing, ondernemer zijn, geld en financiën, succes.

 

Krijg je buikpijn als het thema geld ter sprake komt?

Voel je weerstand opkomen als je moet nadenken over marketing en verkoop?

Zie je jezelf als succesvol of niet echt.

Het is niet altijd even gemakkelijk om echt contact te maken met hoe je je werkelijk voelt bij deze thema’s. Maar alleen door er contact mee te maken kan je het eventueel ook veranderen.

Eén van de technieken die ik nog steeds gebruik is EFT of tapping. Zeker wanneer ik echt ergens in vast zit, helpt het me altijd weer op weg.

Wat is EFT? Dat is een heel verhaal. Ik zou graag met ondernemers aan de slag gaan met hun overtuigingen. Zou dat iets voor jou zijn? Geef je emailadres dan alvast op en ik houd je op de hoogte! Ik stuur je alvast de basisinformatie over EFT!

 

2) Word je meer en meer bewust van hoe je je voelt van moment tot moment

Het is misschien niet mogelijk om je constant bewust te zijn van wat je denkt op elk moment. Gedachten gaan zo snel en je kan jezelf vaak nauwelijks volgen.

Maar wat je voelt is altijd een weerspiegeling van die gedachten. Als je dus op regelmatige tijdstippen aandacht besteed aan hoe je je voelt, dan kom je er ook achter waar je op een gegeven moment met je gedachten zit.

Zijn dit gedachten die de stroom blokkeren, dan voel je dat.

Ik voel dat in mijn buik. Overduidelijk en onmiddellijk.

Hoe voel jij dat?

3) Start de dag met een stilte moment

In de stilte maak je automatisch contact met je innerlijke weten. Bij afwezigheid van gedachten what so ever, komt de flow automatisch op gang.

Een 15-tal minuten is genoeg.

Zet je comfortabel (dit hoeft geen lotushouding te zijn) en focus op je ademhaling.

In het begin gaan je gedachten zeker met jou op de loop gaan, maar door iedere keer opnieuw rustig naar je ademhaling te gaan, kom je uiteindelijk wel in de stilte terecht. Misschien moet je enkele dagen oefenen, maar het zal je zeker lukken.

Wanneer je dit een tijdje ‘s morgens doet, zal je merken dat je gemakkijker, op elk moment van de dag, kan terugkeren naar dit moment van rust en flow. Als je dan merkt dat je met je gedachten de natuurlijke stroom van succes blokkeert, kan je gemakkelijk met je aandacht naar die plek gaan waar alles wel stroomt.

Dit is een subtiele en zachtaardige manier om te ‘werken’ aan je negatieve overtuigingen.

En nu naar jou…

Wat herken jij hierin? Met welke tip ga je aan de slag?

3 Comments
 • Anja
  Posted at 11:13h, 07 September Beantwoord

  Wauw, Linda, wat zeg je dat mooi. Contact maken met je innerlijk weten is inderdaad waar het eigenlijk om draait. Mooie foto’s en branding kunnen dat extraatje zeker geven, maar nooit als je zelf niet in je kracht staat en leeft naar je eigen waarheid.

 • Kimberley
  Posted at 12:51h, 07 September Beantwoord

  Mooi artikel en weer goede tips als reminder!

 • Aimee
  Posted at 15:46h, 07 September Beantwoord

  Ik start zoveel mogelijk dagen met een stiltemoment. Dat vind ik zo heerlijk. Mijn relatie met geld en marketing enzo mag ik og wel eens onder de loep nemen. Dat vidn ik allemaal nog best spannend.

Laat van je horen!